ov

Beschrijving

BEN JIJ AL OM?

De iPhone app, OV-ChipCard biedt de mogelijkheid om snel on-line de dichtstbijzijnde oplaad- en ophaalpunten te vinden voor de OV-chipkaart. Hier kunnen saldo, reisproducten of bestellingen uit de OV-chipkaart webwinkel geladen worden.

Verder biedt de app de mogelijkheid om de route er naar toe vanuit de huidige locatie of een te selecteren provincie weer te geven in Google Maps (meestal met StreetView).

Extra informatie van de automaat wordt getoond, zoals de afstand tot de huidige positie, de locatie, het adres, de plaats, provincie, GPS coördinaten, of een geldig vervoerbewijs nodig is en welke (reis)producten af te nemen zijn.

De zoekafstanden tot de eigen locatie zijn geheel configureerbaar (afstanden binnen een straal van .5, 1, 2.5 of 5 km). Er kunnen automaten geselecteerd worden vanuit de huidige positie, vanuit Amsterdam, vanuit België of vanuit een hoofdstad van een provincie.

Sorteringen op plaats en afstand zijn mogelijk alsmede op aanwezige producten. Ten slotte kan het weerbericht voor die dag, avond en de volgende dag worden weergegeven.

De OV-chipkaart wordt gefaseerd ingevoerd bij alle OV bedrijven in Nederland.

Of een bepaald traject al met de OV-chipkaart bereisbaar is kan het best vastgesteld worden door contact op te nemen met het betreffende OV-bedrijf. Alle aangesloten OV bedrijven zijn opgenomen en kunnen direct gebeld worden met de iPhone. De betreffende websites kunnen ook geselecteeerd worden.

De OV-ChipCard app ondersteunt de talen Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans.

De automaatgegevens worden verstrekt (en onderhouden) door Trans Link Systems. McWood Solutions heeft deze gegevens verder verrijkt.

Trans Link Systems is niet verantwoordelijk voor de functionaliteit van de OV-ChipCard app.