De Dikke

Beschrijving

De App deDikke is een business App speciaal ontwikkeld voor de horeca.  

         De Dikke is een Kuitbier...

Kuit of kuitbier is een bier dat wordt gebrouwen uit voornamelijk gemoute haver, een kleiner deel gerst en een nog kleiner deel tarwe.

Omdat voor een kuit meerdere granen worden gebruikt, wijkt de smaak af van wat men van bier gewend is. Tarwe wordt vaak voor witbier gebruikt, gerst is algemeen, maar haver is vrij ongebruikelijk. Haver heeft echter relatief meer kafjes en compenseert het ontbreken daarvan bij tarwe. Hierdoor ontstaat een makkelijk te filteren beslag. Bovendien verdraagt de amylase van haver hogere temperaturen dan die van gerst, wat in vroeger eeuwen gunstig was. Haver voegt een zoete smaakcomponent toe en is makkelijk te vermouten.

Het bier is uniek in smaak door deze grote hoeveelheid haver. Haver geeft een zijdezachte, romige volle smaak aan het bier en dit in combinatie met de gerst en tarwe mout maakt het bier compleet.
Het is een fris smakend biertje waarin subtiele tropische fruit toetsen waarneembaar zijn. Deze aroma’s zijn afkomstig van de hop, die laat in het brouw proces toegevoegd wordt. Daarnaast zijn er kruidige / peper smaken in te ontdekken afkomstig van de haver in combinatie met gist welke een spannende ervaring toevoegen aan het bier.

De bitterheid is sterker dan bij gewoon pils maar door de licht zoetere smaak is het goed in evenwicht en de bitterheid blijft niet lang achter in de mond.
Het alcohol percentage van 6.5% (vol.) maakt dat het bier goed doordrinkbaar is en is een uitstekende dorstlesser op een terras.